Felmérés

Egy felmérés szerint a mikro- és kisvállalkozások 44 %-ának nincs honlapja. Sokan a személyes kapcsolataikban bíznak, 34% sajtóban és szórólapon hirdet. 61% szeretne ugyan megjelenni a neten, de pénzhiányra hivatkozva halogatja. 47% beérné valamilyen ismerős által "buherált", ingyenes honlappal. Valóban, az Interneten olcsón is meg lehet jelenni. De nem mindegy, hol és milyen eredménnyel akarjuk vállalkozásunkat hirdetni!

kalauz-hu-logo.png

Regisztráljunk valamilyen internetes cégkeresőbe?

2011.01.20. 11:39 lovaszij

 

Persze. Feltétlenül! De ne csak egybe, hanem többe is! Akár van saját céges honlapunk, akár nincs...

Érdemes bejegyezni vállalkozásunkat néhány jó cégkeresőbe. Ismétlem: ha van honlapunk, akkor is!

Ugyanis ezeknek a regisztrációknak köszönhetően többen találnak rá a honlapunkra, onnan meg az üzletünkre. A Google előnyösebb helyre rangsorolja azokat a honlapokat, amelyekre más weboldalakon link formájában hivatkoznak. Minden cégregisztráció egy pluszlinket jelent a saját honlapunknak,  és jópontot a Google-ban.

Ha pedig nincs saját honlapunk, akkor belépést jelent az Internetre, ha néhány cégkeresőbe regisztrálunk. A semminél mindenképpen többet ér...

A napokban hallottam a rádióban egy marketing-szakértőtől, hogy Magyarországon száznál több internetes cégtudakozó, cégkereső működik. Van tehát miből választani!

De nem mind ingyenes! Van, ahol fizetni kell azért, hogy egyáltalán bekerülhessen a vállalkozásunk. Persze vannak ingyenesek is szép számmal. Akadnak jók, praktikusak, hasznosak. De olyan is, tucatszám, amiben kevés a cég, kicsi a látogatottság, zavaros a küllem, rendeztlenek az adatok, primitív a felépítés. Némelyikben alig lehet eligazodni, keresni.

Szóval érdemes nagyon megnézni, milyen cégkeresőbe regisztráljuk a vállalkozásunkat. A nagynevű, régen működő cégtudakozókba drágán lehet bekerülni. Az ingyenesek nagy részét pedig kevesen látogatják, és egy része hihetetlenül primitív megjelenést nyújt.

A következő bejegyzésben, a kiválasztás szempontjairól lesz szó...

 

**********

Szeretne több vevőt a vállalkozásának? 

http://www.kalauz.hu/portal/segitunk

süti beállítások módosítása